На Виноградівщині двоє чоловіків отримали хімічні опіки: спалахнули пари у басейні

15 Липня 2023, 10:39
На Виноградівщині двоє чоловіків отримали хімічні опіки: спалахнули пари у басейні 397
На Виноградівщині двоє чоловіків отримали хімічні опіки: спалахнули пари у басейні

В Закарпатті щодня на лінію «103» надходять виклики від пацієнтів, родичів та знайомих з проханням терміново надіслати «швидку» через термічні ураження.

11 липня на лінію «103» зателефонував чоловік з Виноградівщини і повідомив про опіки у двох працівників, що облаштовували його басейн. Про це повідомили медики швидкої медичної допомоги.

Вже за шість хвилин бригада № 800 була на місці пригоди. Як з’ясувалося, двоє чоловіків напередодні обробили чашу басейну хімічною речовиною проти плісняви, а наступного дня зранку продовжили роботу і розпочали випалювання. Однак, пари хімічної речовини що важким шаром накопичились на дні басейну, спалахнули… Обидва працівники отримали опіки відкритих частин тіла.

«За мої 30 років роботи на «швидкій» я вперше стикнувся з такими важкими та великими за площею опіками», - розповів Іван Алексик.

Після знеболення та надання першої медичної допомоги травмованих доставили до реанімаційного відділення Виноградівської районної лікарні. Один з постраждалих 48-річний чоловік у вкрай важкому стані (опіки 90% тіла), у його колеги, 57-річного – стан стабільно важкий (опіки понад 30% тіла).

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024