Навіки воїн: попрощалися із бойовим медиком з Берегівщини Володимиром Вудмаскою

20 Липня 2023, 23:04
Попрощалися із бойовим медиком з Берегівщини Володимиром Вудмаскою 588
Попрощалися із бойовим медиком з Берегівщини Володимиром Вудмаскою

На Закарпатті прощалися з полеглим захисником, уродженцем села Данилівка Батівської громади Володимиром Вудмаскою. В останню путь загиблого також проводжали колеги-медики, рідні та близькі. Про це інформують у ДПСУ.Поховали воїна у селі Великі Лази, що на Закарпатті.

У минулому Володимир Вудмаска проходив строкову службу у лавах Держприкордонслужби. Після її завершення працював лікарем-реабілітологом у місті Ужгород. Одружився, у родині народилися двоє хлопчиків.

З початком повномасштабної війни в Україні Володимир повернувся до прикордонного відомства добровольцем. Професійний та досвідчений лікар-реабілітолог у складі прикордонного підрозділу вирушив на північ, а згодом на схід України, аби рятувати життя побратимів на передовій. Впродовж терміну виконання бойового завдання врятував десятки військовослужбовців Держприкордонслужби та Збройних Сил України. Уся його служба, цілодобова та невтомна праця були справжнім подвигом.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, бездоганне служіння Українському народові, вірність Військовій присязі Указом Президента України старшого солдата Володимира Вудмаску нагородили медаллю «За врятоване життя».

Наприкінці 2022 року військовослужбовець вибув на ротацію, а на початку цього року знову вирушив на війну. З неї повернувся, на жаль, на щиті… Прикордонник загинув, виконуючи бойове завдання, під час ворожого обстрілу.

Близькі та друзі Володимира згадують його як неймовірно добру та світлу людину, колеги – як чуйного та самовідданого професіонала, побратими – як щирого українця, справжнього патріота та мужнього воїна.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024