Британський підприємець приховав від берегівських митників 4,3 тисячі одиниць нового одягу та взуття

23 Січня 2024, 11:42
Британський підприємець приховав від берегівських митників 4,3 тисяч одиниць нового одягу та взуття 572
Британський підприємець приховав від берегівських митників 4,3 тисяч одиниць нового одягу та взуття

На митному посту «Дякове», що на українсько-румунському кордоні, закарпатські митники виявили прихований новий одяг з етикетками, серед заявленого у декларації секонд хенду. 

Про це йдеться в повідомленні прикордонників.

Отже, з території Румунії, в напрямку «В’їзд в Україну» заїхала вантажівка, з імпортним товаром. Згідно з наданими товаросупровідних документів, через митний кордон України переміщувався «Секонд хенд – одяг та взуття несортований VG », у кількості 120 вантажних місць (мішків), вагою понад 17,5 тонн і заявленою вартістю майже 19,5 тис. фунтів стерлінгів. Усі пломби від відправника були цілими, без видимих слідів пошкодження. Нагадаємо, товар прямував з Великобританії на адресу одного з львівських підприємств. 

Однак,  під час проведення контролю та повного митного огляду товару з його вивантаженням, перерахунком та ідентифікацією, інспектори Закарпатської митниці встановили, що у вантажному відсіку напівпричепу крім біг-бегів із секонд хендом, виявлено 8 мішків із  новим товаром - одяг, взуття, сумки, окуляри та галантерея різних іноземних торгових марок, загальною кількістю 4345 одиниць.

Оскільки такі дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю та подання неправдивих відомостей у товаросупровідних документах на товар, що утруднює визначення його митної вартості, то на директора британського підприємства складено адмінпротокол за порушення митних правил за ст.483 ч.1 Митного кодексу України. 

Санкція статті передбачає накладення штрафу від 50 до 100 відсотків вартості товару - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів. Точну вартість визначить спеціаліст-експерт.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024