На кордоні з Угорщиною «митний» пес винюхав в авто солідну суму валютної готівки

20 Лютого 2024, 09:02
Вилучені гроші 281
Вилучені гроші

На митному посту «Астей», що на українсько-угорському кордоні, за допомогою кінологічної команди закарпатські митники запобігли незаконному переміщенню 90 тисяч євро.

Про це пише Закарпатська митниця.

 Значну суму готівкових коштів вирішили не декларувати під час проходження митного контролю у «зеленому коридорі» дві громадянки України, які їхали на авто до Угорщини у приватних справах. У ході митного контролю задіяли кінолога з чотирилапим лабрадором Балу, який натренований на пошук валюти. Нюх досвідченого помічника митника не підвів, пес за лічені хвилини дав чітке спрацювання. 

Готівкові кошти виявили у транспортному засобі на задньому сидінні серед особистих речей жінок, що знаходилися в сумочках. Будь-які документи, які б підтверджували легальність - дозволи банківських установ на вивезення виявленої суми валюти, жодна з громадянок при собі не мали.

Відносно громадянок склали протоколи про порушення митних правил за ч.1 статті 471 Митного кодексу України. Її санкції передбачають накладення штрафу в розмірі 20% суми, що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування.

Нагадаємо, згідно з вимогами митного законодавства фізичні особи можуть переміщувати через митний кордон України готівкову валюту і банківські метали в сумі/вартістю, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування митному органу та надання дозвільних документів.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024